MENSANA

Memorandum de înțelegere cu proiectul moldo-elvețian MENSANA

Publicat: 07.05.2024

memorandum MENSANAUniversitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a încheiat un Memorandum de înțelegere cu proiectul moldo-elvețian MENSANA – „Suport pentru reforma serviciilor de sănătate mintală în Moldova” cu privire la implementarea activităților de consolidare a competențelor și abilităților studenților, medicilor rezidenți, cadrelor didactice, lucrătorilor medicali în domeniul sănătății mintale în cadrul educației medicale inițiale, postuniversitare și de formare continuă.

Memorandumul a fost semnat de către rectorul Emil Ceban și Victoria Condrat, manager local al proiectului moldo-elvețian MENSANA, director executiv IP Trimbos Moldova

Astfel, părțile vor organiza în comun programe de formare și traininguri, vor dezvolta și fortifica bazele clinice în cadrul centrelor comunitare de sănătate mintală, precum și vor adapta, diversifica și îmbunătăți materiale educaționale și platformele de resurse digitale în domeniul sănătății mintale.

Proiectul MENSANA – „Suport pentru reforma serviciilor de sănătate mintală în Moldova” se desfășoară cu susținerea Guvernului Elveției, conform necesităților de reformare stabilite de Ministerul Sănătății al Republicii Moldova. Începând cu anul 2014, proiectul facilitează implementarea reformei serviciilor de sănătate mintală în Moldova, pentru ca persoanele cu probleme de sănătate mintală să beneficieze de servicii conform necesităților, precum și să-și atingă obiectivele de recuperare.

În prezent, proiectul moldo-elvețian MENSANA se află la a treia fază de implementare, ce are drept obiectiv general ca persoanele din Republica Moldova să aibă acces la suport, resurse și servicii adecvate pentru a atinge și menține sănătatea și bunăstarea mintală.

Proiectul este implementat de Institutul de Sănătate Mintală și Adicții Trimbos din Olanda, prin intermediul unității de facilitare IP Trimbos Moldova. Partenerii de implementare sunt organizațiile Luzerner Psychiatrie din Elveția și Liga Română pentru Sănătate Mintală din România.

memorandum MENSANA
memorandum MENSANA
memorandum MENSANA
memorandum MENSANA
memorandum MENSANA
memorandum MENSANA
memorandum MENSANA
memorandum MENSANA
usmf
memorandum
reforma serviciilor de sănătate mintală
Institutul de Sănătate Mintală și Adicții Trimbos din Olanda
mensana
Luzerner Psychiatrie din Elveția
Liga Română pentru Sănătate Mintală din România

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii